11/06/2019

Kako do zdravega življenjskega sloga?

“Kako do zdravega življenjskega sloga” je vprašanje oziroma rdeča nit štirih aktivnosti, ki smo jih in bomo izvedli na Kmečki tržnici Prebold v sodelovanju  z Občino Prebold.  Ker je odgovor na to vprašanje vse prej kot enostaven, smo pripravili vsebinsko povezana pa vendarle zelo različna predavanja. Odgovor na vprašanje smo oblikovali na podlagi perspektiv vseh deležnikov oblikovanja zdravega življenjskega sloga; […]
19/04/2019

Brezplačne meritve in svetovanje

Vsaka zdravstvena težava ima svoj vzrok, ki se ga je zaradi njegove kompleksnosti potrebno lotiti celostno. V sodelovanju z Marušo Modrijan, magistro biopsihologije in licencirano prehransko svetovalko bomo v Zelenem Biseru izvedli brezplačne meritve za naslednja področja: Meritve telesne sestave Meritev vitaminov in mineralov Meritev saturacije in srčnega utripa v mirovanju Meritev hidracije in starosti kože Meritev krvnega tlaka Meritve […]
14/04/2019

Česa sva se naučili v 3eh mesecih od odprtja lokala?

9.1.2019 – 9. 4. 2019 Odprtje lokala Zeleni Biser je bilo, kot, da sva se usedli v sedeže za Blue Tornado (bolje poznan kot vlak smrti v Gardalandu) in … Noroooo! V vseh pomenih. Bili so trenutki popolne sreče, zadovoljstva in izpopolnitve. Bili pa so tudi trenutki straha, jeze, neuspeha in popolne izčrpanosti. Ko nečemu podrediš celega sebe (veš svoj […]
04/04/2019

Novo superživilo v Sloveniji: BAZILIKINA SEMENA

Bazilika je naša domača, evropska rastlina. Redno uživanje semen obogati organizem z antioksidanti, vsebujejo pa tudi učinkovine, ki učinkujejo antibakterijsko, blažijo krče in uravnavajo raven sladkorja v krvi. Pred zaužitjem namočimo semena v nekaj vode in počakamo, da se zmehčajo v želatinasto maso, ki koristi celotnemu prebavnemu traktu, tudi pri spahovanju kisline, bolečinah v želodcu in trebuhu, napihnjenosti ter zaprtosti. […]
29/03/2019

Čudež fermentacije – KOMBUČA

FERMENTACIJA Za naše zdravje in za pravilno delovanje imunskega sistema je zelo pomembno ravnovesje črevesne mikroflore. Prav v črevesju se telo nenehno srečuje s snovmi iz okolja, kot so hrana, bakterije in virusi. Posledično je tam 80-90% celic imunskega sistema, ki prepoznajo in uničijo snovi, ki bi organizmu lahko škodovale in ali preprečijo vdor v telo. Za boljšo vitalnost telesa […]
21/03/2019

Do notranjega ravnovesja in revitalizacije telesa s postenjem

Na prvi pomladni dan je Zeleni Biser priredil delavnico Spomladanskega čiščenja telesa, kjer smo govorili o »prebujanju telesa iz zimskega spanja« in zakaj je tako pomembno, da telo s postom na pravilni način očistimo toksinov in ostale navlake, ki so se nabrali tekom zime.   Dejstvo je, da se v zimskem času v telesu nabirajo različni strupi in odpadki, ki […]
14/03/2019

Iz sanj je zraslo drevo Zeleni Biser

Vse se je pričelo s sanjami, ki so zrasle v drevo Zeleni Biser in se udejanile! Zeleni Biser smo navdušenci nad zdravo hrano in pozitivnimi možgani. Smo ponudnik hrane, ki se je vrnil k izvoru – k ZAVEDNEMU PREHRANJEVANJU. Živila nam zagotavljajo lokalni ponudniki. S sezonsko, lokalno, naravno in svežo hrano, smo naredili odmik od procesirane hrane in se vračamo […]
07/02/2019

Valentinov Joga Brunch v Zelenem Biseru – Prijave so odprte!

Zeleni Biser je v sodelovanju z učiteljico joge Tino Mastnak na misiji ustvarjanja priložnosti, da se ustavimo, zadihamo, potelovadimo, pozajtrkujemo in se povežemo s podobno mislečimi ljudmi. V ta namen organiziramo skupen dogodek Valentinov joga brunch, ki se bo zgodil 16.02.2019 ob 9. uri v lokalu Zeleni Biser na Stanetovi 19 v Celju.   Kaj je joga brunch? Joga brunch […]
24/01/2019

Vodni kefir – Naravni probiotik vedno pri roki

Z zimo in hladnejšim obdobjem pridejo na plano tudi raznorazna virusna obolenja, gripe in prehladi, ki jih običajno hitro začnemo zdraviti z antibiotiki. Čeprav je delovanje antibiotikov zelo hitro, pa se premalokrat zavedamo, da njihovi učinki zdravijo akutno težavo, ne “ozirajo” pa se na dobrobit celega telesa. Antibiotiki namreč oslabijo črevesno floro, zato je v času njihovega jemanja priporočljivo vzporedno […]