Trening čustvene inteligence in napredna komunikacija


Praktična in interaktivna delavnica, ki pokriva dva zelo pomembna vidika za posameznike in organizacije.

Čustvena inteligenca daje vpogled kako čustva vplivajo na vedenje posameznikov in družbeno okolje. Bistvo čustvene inteligence je razumevanje posameznikov in medosebnih odnosov (partnerskih, družinskih, prijateljskih, službenih, itd.). Podaja odgovore zakaj se v istih situacijah posamezniki lahko odzovejo popolnoma drugače. Znanstveno sprejeto mnenje je, da je ravno čustvena inteligenca tista, ki definira npr. kdo bo uspešnejši v življenju, kdo se bo uspešnejše pobral ob padcih, kdo bo oblikoval navdihujoče odnose in kdo bo bolje zaznaval in upravljal s čustvi.

S čimer je razvoj čustvene inteligence potemtakem večno aktualno in nedvomno deluje, ne glede na to, kje in kako jo uporabimo.

Z razvojem čustvene inteligence pridobimo:

  • samozavedanje,
  • samoupravljanje,
  • družbeno zavedanje za boljše odnose,
  • veščine za upravljanje medosebnih odnosov,
  • oceno nivoja lastne čustvene inteligence.

Komunikacija je korak dalje od čustvene inteligence, saj čustva pretvori v besede in dejanja. Ozavestili bomo kaj je verbalna in neverbalna komunikacija. Ključno je tudi kako podati povratno informacijo tako, da bo dosegla želeni učinek. Poseben poudarek je tudi na tem kako z napredno komunikacijo navdušiti in prepričati sogovornike ter kako voditi pogovor, ko čustva »povozijo« logiko.


Želite izvediti več o čustveni inteligenci?


NEVRO INŠTITUT ČUSTVENA INTELIGENCA je strokovnjak za osebno rast in organizacijski razvoj. Osredotočeni na miselne in vedenjske spremembe za dosego osebnega zadovoljstva in uspeha."Čustva so človeštvo naučila razmišljati." - Luc de Vauvenargues

 

Ste organizacija ali podjetje? Pišite nam

tukaj!

 
Pozdravljeni, o čem bi se želeli pogovoriti?Neuro coachingTrening čustvene inteligenceGlobal Mind Body℠ počitnice
S spodnjo izbiro dajem privolitev, da Velink d.o.o. do preklica obdeluje podatke o mojem elektronskem naslovu za namene trženja Zeleni Biser, obveščanja o storitvah in posebnih ponudbah ter analitike v skladu s pogoji varovanja podatkov: https://zelenibiser.si/varovanje-podatkov/

 

 

 

Top