Zdravo!

Sva Katja in Larisa, ustanoviteljici ZELENI BISER® Nevro Inštituta Čustvena Inteligenca.


Živeti navdahnjeno, svobodno in izvirno...je živeti svoje sanje.

Sva predstavnici generacije milenijcev (to je tista generacija rojena med letoma 1981 in 1996). Rodili sva se v eni najlepših držav na svetu, sLOVEniji. Ljubeče družinsko okolje in stabilno ter navdihujoče širše socialno okolje je postavilo temelje, da sva tekom odraščanja strmeli k temu, da živiva ustvarjalno, spontano, predano in pristno uživava.


Svet je knjiga in tisti, ki ne potuje, prebere le eno stran. (Hippo Augustine)

V času študija naju je radovednost in potreba po širjenju obzorij ter odkrivanju novih perspektiv ponesla v tujino. Z izobraževanjem in potovanji po celotnem svetu sva tako oblikovali mednarodno razvejeno, odprto in raznoliko socialno mrežo, ki je močno pripomogla k najinem tolerantnem in liberalnem pogledu na svet ter k zavedanju o medkulturnih razlikah.


Delaj to, v kar verjameš, in verjemi v to, kar počneš. Vse drugo je tratenje energije in časa". (Nisargadatta)

Z vstopom v korporativni svet in z delom v mednarodnih podjetjih sva pridobili pomembna znanja s področja prodajnega in kadrovskega managementa ter vodenjem podjetja. Delo v visoko konkurenčnih, dinamičnih in hitro se spreminjajočih podjetjih, je od naju zahtevalo visoko mero fleksibilnosti, nenehno izpopolnjevanje in dopolnjevanje znanja ekonomije. Takšno delo je bilo za naju velika spodbuda ter možnost, da sva pridobili zelo uporabne in obsežne delovne izkušnje, ki so nedvomno pripomogle k najinemu kariernemu in osebnostnemu razvoju ter jasnosti glede nadaljnjih kariernih korakov. Hkrati pa sva velikokrat bili postavljeni pred izzive, neuspehe in odločitve, ki so od naju zahtevali dodatni pogum in notranjo moč.


Zdrav duh v zdravem telesu. (Juvenal)

Predani k nenehnemu učenju sva v poglobljeni skrbi za zdrav in vitalni um ter odkrivanju človeških potencialov nadaljevali izobraževanje na področju nevro-kognitvne znanosti ter uporabne psihologije. Slednje nama je ponudilo znanstvene odgovore na lastne izzive uspeha, sreče in zadovoljstva v zasebnem in službenem okolju, sodobnega izziva stresa in izgorelosti, odnosov in komunikacije, osebnostnega razvoja in rasti itd.


Dovoli željam svojega srca, da postanejo resničnost tvojega življenja.

Na vprašanje, kako želiva delovati v prihodnosti, naju ju je odgovor pripeljal do ODLOČITVE. Do odločitve za izpopolnjujoče življenje, ki ga udejanjava tudi z lastno podjetniško zgodbo, ki je v skladu z najinimi vrednotami, pogledom na svet in je pomemben del življenjskega poslanstva - dati ljudem moč za uspeh in srečo.


Sreče ne dosežemo preko uspeha, temveč uspeh preko sreče. (Nicole Schneider)

Najin cilj je ustvarjati izvirno in navdihujočo zgodbo uporabne znanosti moči uma in misli, ki z drugačnim načinom razmišljanja spremenijo igro življenja.
Življenje je zaporedje trenutkov, ki jih lahko živimo v skladu s seboj ali pa ne. Skozi življenje ustvarjamo pot, ki nas vodi v sprejemanje manjših in večjih odločitev. Sprejemanje dobrih odločitev se neposredno odraža v kakovosti našega življenja.


Za naju deluje. Se sprašujete, ali bo tudi za vas?


Odgovor najdete TUKAJ

Zakaj je znanost pri spremembi ključna?


Zadnjih nekaj let smo priča porastu ponudbe na področju osebnostne rasti in čuječnosti. Vendarle pa ima sledeče kar nekaj negativnega prizvoka zaradi slabe kredibilnosti in znanstvene podprtosti ponudbe. Sedaj znanost lahko spremeni pogled na te stvari- zlasti nam je pomembno, da vidimo dokaze, da nekaj deluje. Ljudje hitreje zaupamo dejstvu, če je v ozadju dejstva znanost ali ljudem, ki so čuječnost že preizkusili in so lahko opazili spremembo v možganih. Ta dejstva nam vlivajo zaupanje in motivacijo.


Za spremembo, je nujno spremeniti zavedne in nezavedne miselne vzorce, možganske valove ter slabe navade.

Prvi korak je, da vam pomagamo odkriti vašo staro zgodbo in potem ustvariti novo zgodbo.


Ustvarjanje nove realnosti je prevzem nadzora nad svojimi mislimi, čustvi in dejanji ter posledično odločitvami, ki se odražajo v novem drugačnem željenemu jazu.

Naši možgani delujejo skozi vzorce; kar pomeni, da vsak dan delujemo podobno, oziroma enako; kot npr. Pot v službo po istih poteh, zahajanje v enake trgovine, situacije, spoznavanje podobnih ljudi ipd. Delujemo po nekaterih vzorcih, ki nas bodisi podpirajo pri doseganju naših ciljev in ostalih, ki nas bodisi ovirajo, da bi te cilje lahko dosegli. Bistveno se je naučiti, kako najprej zgraditi vzorce, ki nas podpirajo pri doseganju naših želja in ustvarjajo prihodnost, ki si jo želimo ter tudi kako odpraviti vzorce, ki nam ne služijo.


Znanstveniki temu pravijo nevroplastičnost možganov. Midve temu praviva sprememba življenja oziroma osebnostna rast in razvoj.

Če ne spremenite ničesar, kje boste čez leto dni? 5 let? 10 let?Če vam odgovor ni všeč, potem …

Veste KAJ želite storiti.

Veste ZAKAJ želite to storiti.

Tukaj sva, da vam pokaževa KAKO to storiti.

In SUPER je, če lahko korak k spremembi naredimo SKUPAJ!


Ostanimo povezani!

 

 

 

Top