Vsakokrat ko JEMO, RAZMIŠLJAMO in ČUTIMO, lahko svoje telo podpremo pri njegovem delovanju ali pa mu škodujemo. Izberimo pametno!

Naša filozofija


Prehrana Zelenega Bisera temelji na najnovejših prehrambenih smernicah in sodobnih dognanjih. Obroki bazirajo na rastlinski hrani, ki je polnovredna in pripravljena na okusen in enostaven način, da zadrži čim več hranljivih snovi. V kolikor je le možno, pridobivamo sezonsko hrano iz lokalnega okolja. Verjamemo, da moramo ljudje jesti več iz narave in manj iz “škatlic”.


 

V današnjem svetu konstantno slišimo vse preveč sporočil “ne oziroma brez”; brez glutena, brez sladkorja, brez maščob, brez ogljikovih hidratov, brez kruha, brez rafiniranega sladkorja itd. Pri Zelenem Biseru smo mnenja, da prehranjevanje mora biti zdravo, preprosto in okusno. Oznake vegetarijanska prehrana, veganska, brez glutena, … niso zagotovilo za zdravo prehrano. Verjamemo, da poleg teh prehranskih smernic, obstaja neka preprosta globoka resnica, ki je temelj zdrave in polnovredno prehrane, neomadeževana s temi aktualnimi relativno zdravimi prehrambenimi oznakami.


Bistveno bolj stremimo k temu, da hrana Zelenega Bisera prične svojo pot na bogatih in rodovitnih tleh. S spodbujanjem biodinamične in ekološko pridelave ter čim manjše uporabe pesticidov pa je lažje zagotavljati visoko hranilnost živil te dobre hrane. Hrana naj bo tudi tem bolj barvita in polna fitonutrientov, ki telesu pomagajo pri premagovanju vsakodnevnih naporov.


Dobrodošli vsi, ki se želite prehranjevati na kvaliteten, zdrav in okusen način!

 

Kaj nam je pomembno?


Želimo nuditi dobro in zdravo hrano, ki da energijo. Želimo, da je prehranjevanje zabavno. Želimo zagotoviti prostor, kjer vam bo udobno. Želimo, da se gostje in zaposleni spoznajo. Želimo biti kraj, kjer se vegani srečajo z vsejedci in med seboj vzpostavijo dialog. Želimo postati del skupnosti, ... in želimo se razkriti!


 

Nismo 100% organski, ampak se resnično trudimo to postati. Hrano se trudimo pridobivati od lokalnih kmetov in pridelovalcev, ki stremijo k trajnostnem razvoju in z njimi vzpostaviti dialog ter dobre odnose. Dovolimo pa si dodati tudi malo eksotike in začimb, da so jedi kar najbolj okusne in celostne.


Za kaj gre?


Gre za odprtost, za pustolovščino eksperimentiranja, raziskovanja in ponovnega odkrivanja polnih živil v njihovem naravnem stanju.


Gre za razvijanje okrepljene povezave in odnosa z našim telesom. Gre za učenje posvečanja večje pozornosti povezavi med hrano, ki jo uživamo, in našim počutjem ter funkcionalnostjo telesa in možganov.


V samem bistvu gre za razvoj pristne intuicije o tem, kaj resnično pripomore k naši vitalnosti in nam daje moč, ter lastnega “reprogramiranja” glede sprejemanja odločitev, ki bodo dolgoročno za nas najboljše v vseh aspektih.


Gre za ustvarjanje sprememb pri ljudeh, da začnejo prekipevati od energije, da spremenijo “nastavitve telesa” in da omogočimo celicam v telesu, da ponovno zadihajo.


Zavedamo se, da je povečano prehranjevanje z rastlinsko hrano za nekatere velik izziv. Večini se porajajo vprašanja kot npr.: kaj sploh lahko jem, da se nasitim brez živalskih beljakovin. To je le še en razlog, da se spoznamo in, da zavijete k nam na okusen zajtrk, malico, kosilo, večerjo ali pa da nam prepustite organizacijo cateringa za posebne priložnosti in dogodke.


Bi želeli izvedeti več?

Top